"först ut, sist in" sg-zander.se

23 juni 2011

Sista tidens havsfiske

Gör här en liten sammanfattning av de sista veckornas fiske på Västkusten.

Helgen efter PNC tävlingen i Mollösund blev det ett nytt beök på Västkusten, närmare bestämt Malö camping, som för övrigt kan rekommenderas. Turen var dock ingen egentlig fiskeutflykt utan snarare av social karaktär med min bättre hälft och Andreas Åkersten med familj. Lite fiske blev det, ur min aspekt med betoning på lite. Men därom rådde det visst delade meningar... hehe =) Hur som helst, inget jättespännande att rapportera om direkt. En camping gäst rapporterade dock, ganska trovärdigt, att han fångat två marulkar under sin vistelse här, kanske kan bli ett försök vid senare tillfälle.

Helgen därefter lugnar vindarna ner sig ordentligt och vi sticker ut på 10-Gradarn redan fredag kväll. Benny, Henke och jag. Lite efter midnatt börjar vi fisket och Benny får en mindre vitrocka ganska snart, men sen blir det lugnt. Vi ankrar om under morgontimmarna och hamnar ganska bra. Under dagen får Henke en fin långa på 14,6 kg, några skapliga lubbar och undertecknad en långa på fina 18,9 kg som överraskande hugger en bra bit över botten! Även en del fina blåkäxor blir det, största till Henke på 780 gram.

Långa 14,6 kg

Långa 18,9 kg
Vitrocka till Benny
Benny och Per fortsätter sedan till Orust för att försöka på piggvar, medan jag åker hem för ett par dagars jobb, och socialt umgänge på hemmaplan hade visst utlovats också. Redan måndag eftermiddag och kväll lyckas Benny & Per med 5 piggvarar, varar 4 st mella 1050 ocg 1875 - fiskesuget ökar! Onsdag morgon kör jag ner med egen båt till Orust igen, eftersom Benny har dragit upp storbåten till Hunnebostrand igen för att förbereda sig på näst 10-Gradar tur på onsdag kväll eller torsdag morgon, beroende på vindarna. Efter bara 30-40 minuters fiske lyckas jag med en piggvar på fina 2060, helnöjd! Fortsätter med att fiska upp makrill inför djuphavsmetet. På några timmar blir det 40-50 makrillar och en mindre piggvar till, innan jag trailar upp och åker till Hunnebostrand. Vindarna lägger sig sent på kvällen och kl 02.00 kastar vi loss med 10-gradarn som mål. Väl på plats har vi trögt fiske under tidiga morgonen och förmiddagen, men sen börjar vi hitta rätt. En del skaplig sej nappar i mellanvattnet med toppar på 6750, 6300, 6250 och 5,8 kg.


Gråsej 6,25 kg

Gråsej 6,75 kgI sista ankringen kommer vi perfekt och Benny får ganska omgående en långa på 9,55 kg. Kort därefter får vi resans mest udda men mest uppskattade fisk, en blålånga på 3320! En titt i storfiskregistret ger att det var 6 år sedan (2005) en sådan fångades i Sverige senast och endast 2 st anmälda genom tiderna. Lite flyt måste man väl ha :) Kort därefter får Per någon lubb och jag får en vanlig långa på 18,6 kg som blir turens sista fisk. En del blåkäxor blir det också på denna tur, med toppar på 680 och 690 gram till undertecknad.

Långa 9,55 kg

Blålånga 3320

Långa 18,6 kg

Fler bilder och rapporter från dessa turer finns på teamkinnarpgarmin.blogspot.com.
Nu börjar semestern med midsommar och sedan Italien mm, inget fiske planerat.


Trevlig midsommar allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar