"först ut, sist in" sg-zander.se

28 september 2011

Trögt fiske - ändå hellyckad helg.


Slätvar på 1200 g. Art 39 för mig!




Lerskädda, 240 g, pb för Mattias.




Höjde mitt pb för slätvar 3 ggr under lördagen.




Mattias nya pb för slätvar, 760 g.




Piggvar på 930 g är fin fisk även om Mattias tagit större.



Helgen tillbringades med goda vännerna Benny Johansson och Mattias Liewendahl på Öresund, i ett härligt väder!

Fisket var dock trögt. Koljorna visade sig helt kallsinniga till allt vad vi erbjöd. Plattfiskmetet under lördagen gav endast få skrubbor och nästan ingen rödspätta alls. Sandskäddor och vitling i små storlekar var visserligen inte svårtrugade, men det var kanske inte det vi siktade på. Men så lyckades Mattias lirka upp en fin lerskädda på 240 g. Det är faktiskt en fin storlek för den arten och arten är inte så lätt att fånga över huvud taget. Nytt pb och klubbrekord för Mattias!

Men fisket fortsatte att gå trögt. Någonstans i sundet borde väl fisken vara lite mer i farten? Frågan var bara var? Följaktligen fick det bli var som nästa punkt på programmet - dvs varfiske! Och det funkade! Det blev totalt 14 varar under några timmar på lördagen, där de flesta var slätvar. Mattias höjde sitt pb på slätvar till 760 g, vilket dessutom lär innebära nytt klubbrekord för den arten också, och han fick dessutom en fin piggvar på 930 g!

Själv lyckades jag höja mitt egna pb för slätvar 3 ggr! Största slätvaren nådde dessutom fina 1200 g, dvs väl över gränsen för Sportfiskarnas storfiskregistrering!! Det innebar min 39:e art över reg för storfisk! Underbart!!! Ett sådant fiske efter varar, var det bara Benny som upplevt av oss tidigare! Skitkul!

Eftersom Koljorna fortsatte gäcka oss under söndagen så prövade vi en kort stunds makrillfiske, vilket gav några makrillar men tyvärr inga stora. Ytterligare fiske efter vararna visade sig inte alls lika lätt under söndagen, men två piggvarar blev det. I övrigt så landade jag även en rödspätta på 810 g och visst blev det ytterligare några arter, men inget av nämnbar storlek.

Öresund gör en sällan besviken - även om fisket är trögt! Fiske med goa kompisar och dessutom underbart väder gör en alltid lycklig! Stort tack till Benny, som för en gångs skull inte själv drog de största, och ändå aldrig har långt till skratt, men nu var det ju inte tävling....!


Rapportetat av Sten-Sture


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.