"först ut, sist in" sg-zander.se

2 maj 2011

Sista tidens fiske

Äntligen har jag hunnit fiska lite igen, närmare bestämt har jag fått permission för 8 av de sista 10 dagarna att ägna mig åt mina slemmiga vänner under ytan. Gör en kortare sammanfattning här, detaljerna finns att läsa på Kinnarps / Garmin bloggen.

Långfredag 22/4
Vänerfiske i Dalbosjön, området från Stavas ner mot Pålgrund. Generellt trögt fiske där sista tiden, men lyckades under sena eftermiddagen hitta en liten fläck som gav tre laxar på 4-5 kg och en tappad. Ytligt fiskade beten bäst, både små löjor och vobbler.Påskafton 23/4
Testade piggvarsfisket "innanför" Orust, inga konkreta tips att gå på utan bara att börja leta! Efter att studerat sjökortet noga och länge hade många intressanta kanter utsetts som skulle provas. Efter bara någon timmes fiske tappar Anders Lilja en fisk, troligen piggvar. En timme eller två senare får Anders ytterligare ett napp och landar en piggvar på 1150 på slowtrollad mörtfile! Sedan inte ett hugg till resten av dagen.


Påskdagen 24/4
Anders tycker fisket efter piggvar är tråkigt, det nappar ju nästan inget, så han vill ut till Måseskär eftersom han aldrig fiskat där. Visst är det segt när man fått slita flera timmar i stekande sol och bleke innan man får sin första över kilot... Sagt och gjort, omgruppering sker.
Testar katterna, dock helt utan framgång. Får en pigghaj på 4,6 kg. Bara en j-vla massa nät på positionerna och flera tackel som fastnar, kul! Ut på vraken där blekorna är i farten. Ganska hård ström gör det lite besvärligt, men vi får i alla fall ett gäng över 2 kg upp till 3,1.


Annandag påsk 25/4
Tillbaka till piggvarsfisket men provar fler för oss nya platser. Stekande sol och gott väder, men inte en piggvar i sikte under hela dagen. Får en mindre öring och tappar en ytterligare vid båtsidan på drygt 2 kg, i övrigt inte ett napp!

Sedan två dagar jobb och ladda om batterierna.

Torsdagen 28/4
Gösfiske med Niklas Graberg och en kund från England, arbetet när det är som bäst! :) För att göra en lång dag kort lyckas vi till engelsmannens stora förtjusning landa hela 41 gösar, 8 st över 5 kg med toppar på 6575, 6950 och 7125 som av någon tursam anledning alla tillfaller undertecknad :)


Fredagen 29/4
Efter att bytt utrustning och sovit några timmar är det Måseskär med omnejd som gäller igen, nu med Benny Johansson och Per Alexandersson. Efter något misslyckat test efter diverse arter drar vi oss mot Smögen och kungsfiskhaken där, ca 3 timars fiske ger 12-15 mindre kungsfiskar med toppar på 450 (Benny) och 460 (Leif). Fortsätter till ett vrak i området, stendött! Fortsätter med fler vrak på hemvägen och hittar ett som tecknar grymt mycket fisk på ekolodet! Ner med jiggarna och blekor samt mindre torskar nappar omgående. Efter nån timmes fiske får undertecknad ett hårt tungt hugg i djupet. Efter en bra fajt kommer en grym bleka upp vid båtsidan, 5640 gram och resan känns redan räddad! Fortsätter en stund till innan vi beger oss inåt. Väl i hamn träffar vi flera andra båtar som blir sugna på vrakfisket när vi berättar om fisket därute.
Valborgsmässoafton 30/4
Börjar testa katterna igen, dock lika segt som tidigare i år. Kör ut på vraken igen, och visst är fisken kvar. Dagen blir en en historia i blekornas tecken, med grymt fiske! Vi får senare reda på att Anders Christenssen och Lilla my Anders var tidigt ute på vraket och lyckades få fiskar på 5,1 samt 6,25, grymt. Vi lyckas också landa 6 blekor över 4 kg med topparna 4650, 4360, 4230, 4110 samt 4040 till undertecknad samt en på 4650 till skeppare Benny. Fiskarna på 4230 samt 4110 kommer på ett annat vrak vi testar på vägen hem till hamnen. Totalt 5-6 båtar på vraket under dagen, varav team Isola båten får en bleka på 4180.

Söndagen 1/5
Vaknar upp till en ganska elak nord-nordostvind. Stressar inte ut utan riggar om för att testa mer kattfiske, dock som innan utan framgång. Testar sen att pillemeta på några platser och ankrar en stund på en intressant topp. Några glysor, småtorskar och en 2 hgs rötsimpa biter. Börje Axelsson som trotsat vinden och åkt ut på vraket igen lyckas med en grym bleka på 6,9 kg! Men vinden tilltar ytterligare och vi väljer att bege oss hemåt i skaplig tid istället.


Måndag 2/5
Jobb, men färnaspöna är packade i bilen. Har inte gjort ett enda färnapass än i år, men i samma stund som arbetsdagen är slut haglar det i Nässjö och är 5 grader varmt. Fisket ställs in och jag tar hand om havsfiskeprylarna istället samt börjar göra iordning nya tackel då en leverans med 500 meter flourcarbon, 3 km flätlina, några nya havsfiskerullar och annat tackel krims krams anlänt under dagen.

Lutar år en social helg nästa helg...

1 kommentar: