"först ut, sist in" sg-zander.se

17 mars 2011

Torskfiske



En mycket förväntansfull och laddad skara från SG Zander drog kl 06.00 på måndagen den 14 mars iväg med Ulf Stahre för vrakfiske efter stor torsk. För dagen var skaran förstärkt med Markus pappa Tomas och Mattias Liewendahl.
Fisket har den senaste tiden varit bra eller mycket bra på de turer som Falken kunnat gå ut. Senast dagen dagen före hade 5 torskar över 10 kg landats på båten, varav den största vägde 15,1 kg.
Vädret var dessutom väldigt gynnsamt med vindstilla till 2 m/s hela dagen och ca +3 grader i luften. Det var dock lite dimmigt och disigt större delen av dagen.
Det blev ca 100 torskar för oss 9 fiskare under dagen. 6 av dessa var på mer än 10 kg. Petter fisk den största på 17,1 kg, Joel en på 13,3 kg, Andreas en på 12,3 kg och en på lite över 10 kg, Tomas en på 11,2 kg och Dan en på 11,2 kg. När det gäller antal fångade fiskar så låg utan tvekan Mattias i topp, vilket vi var flera som gissat oss till redan före...
Kul hade vi förstås och såväl boende som Markus hemmalagade pastarätt var verkligen toppen. Markus gjorde sedan ett hästjobb när han filéade huvuddelen av fisken, glatt assisterade av oss andra. Det blev en ordentlig påse med filéad torsk till samtliga!
Tyvärr så var dock vädrets gudar emot oss för den planerade andra dagens fiske med Stahre. För tisdagen så visade prognoserna ganska entydigt alltför höga vindar från nordost, så vi bestämde oss för att avstå från vidare fiske och det var ingen som var särskilt ledsen för det. Måndagen hade trots allt bjudit på trevligt fiske och samvaro.
Kontrollen av hur vädret sedan blev under tisdagen visade också att vi gjort rätt. Det blev 11-12 m/s i medelvind och 13-16 m/s i byvindarna. Skönt att vi slapp det vädret!

Kolla gärna in Stahres hemsida för fler bilder.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.