"först ut, sist in" sg-zander.se

16 oktober 2013

7 svåra år är över!




Tillbringade nyligen några dagar i Älvkarleby tillsammans med sonen Joel. Bortsett från dag 1 så var vädret underbart, med riktigt skönt höstväder.



Tyvärr var vattenföringen riktigt låg, 70-100 m3/s, vilket är väldigt lite för Dalälven. Det reagerade fisken tämligen surt på och var långa stunder inte alls nappvilliga. I bakgrunden ser ni dock ett par välkända fiskeprofiler som inte ger upp i första taget.
Vattenföringen i Dalälven var dock tyvärr väldigt låg, 70-100 m3/s, och det gillar inte fisken. På bilden syns ett par välkända profiler som dock inte ger upp i första taget - och det gjorde inte vi heller.



Långsam ström ger ju även fördelar. Vi valde att flötmeta - trotting - en stor del av tiden.



Så småningom började metoden ge en del resultat.

Joel med en riktigt fin mört, visserligen retfullt nära storfiskregg, men ett gott nytt pb på 780 g gladde oss båda!

Under ganska lång tid så har alla mina ansträngningar för att få en mört över 800 g slagit slint, vilket har roat mer än en kamrat, både på jobb och i klubben. Det är ju alltid trevligt att roa sina kompisar, men nu blir det till att hitta ett nytt skäl för gliringarna!

Äntligen, efter 7 svåra år så lyckades jag lura en anständig mört! Just den här arten har verkligen narrat mig många gånger - och vid ganska många goda mörtvatten också! Nu var det dock dags! 895 g vägde den vackra fisken! Undrar ni möjligen om jag nu kommer sluta fiska mört....? Nej det tror jag inte! Mörtfiske kan vara rätt kul och definitivt utmanande!

4 kommentarer:

  1. Återigen ett stort grattis till dig SSJ. Och Joel riktigt fina bilder.

    SvaraRadera
  2. Stiligt, blev det champagne efter den firren?/Erik

    SvaraRadera
  3. Grattis! Önskar gammla fiskekompisen Logan

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.