"först ut, sist in" sg-zander.se

18 februari 2013

Klorockor från isen

Jag och Leif Krause misstänkte att det skulle bli väldigt mycket folk på Gullmarsfjorden under helgen så vi gjorde en satsning under onsdag och torsdag istället.
På onsdagen fiskade vi i sällskap med Isola (Mattias och Mangan – Grattis till ”Årets havsfiskare 2012”). Det nappade irriterande mycket vitling långa stunder som saboterade fisket. Vi provade att fiska in i mörkret, då vitling attackerna avtog nästan helt men rockorna lös med sin frånvaro för alla oss.
 
Bara att ta nya tag påtTorsdagen. Liknande mönster som gårdagen, med skillnaden att vi idag också fick skrubba och kolja (som givetvis returnerades). Framåt eftermiddagen började det kännas avlägset att få någon rocka. Kvart över fyra kommer ett långsamt napp och efter en god stunds väntan krokar Leffe något som direkt känns annorlunda. Mycket riktigt kommer det upp en rocka som väger 880 gram. Nu får även jag ny energi som vid femtiden belönas med ytterligare en rocka, vägandes 620 gam. Det satt långt inne denna turen, men skam den som ger sig.
 
/ Andy
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.