"först ut, sist in" sg-zander.se

30 juni 2011

Pelagisk vertikal


Tröttnade på trollingen och testade lite pelagiskt vertikalfiske med trevligt resultat. Vad trollingen gav ser ni rapport om imorrn.

29 juni 2011

Karpfiske






















Fiskade karp en natt under midsommarhelgen. Redan första kvällen vid 21-tiden drog det iväg, efter en ganska hård fight gled en fin hanfisk in i håven. 9250 vägde den! Bra start! Kort där efter fick jag ytligare ett run, den fisken klev tyvärr av i samma stund som jag lyfte spöet. Vid 04-tiden på morgonen skrek ett av mina delkims igen... Hårdaste karpdrillningen jag någonsin vart med om! Fick inte in fisken.... Slutade med att jag hoppade i båten och pumpade mig emot fisken, till min stora förvåning vägde den "bara" 10770 gram. Men det va 10,7 kilo muskler :) Alla fiskar nappade på 18 mm Shitty Lobster från http://www.baitmechanics.se/

/Simon

26 juni 2011

Midsommarfiske

Ola och jag agerade fiskeguider åt Saga på söndagen. Inget superfiske men 2 sutare bärgade hon iallafall!
//Dan




Nytt teamrekord på gös.

Jag har fiskat en hel del gös dom senaste veckorna och har fångat en hel del med topp på 5760g, och för några dagar sedan kom så denna gösen på 8210g 97x52 cm.

Jag får se att det går ut lina på ett av mina bottenmete som var tacklat med en mört, jag gör mothugg och känner omedelbart att det är en större fisk. Gösen tjurar på nere i djupet en bra stund innan jag till slut får upp den till ytan och min kompis kan håva den utan komplikationer


Efter sedvanlig vägning och fotografering så får den simma tillbaka till sitt rätta element.


Extra kul att sätta teamrekord på gös, för Zander betyder ju gös. Och det finns ju många erkänt duktiga gösfiskare i teamet så man får se hur länge man får behålla rekordet....


Skitfiske på er från en överlycklig Stefan Nero.





23 juni 2011

Sista tidens havsfiske

Gör här en liten sammanfattning av de sista veckornas fiske på Västkusten.

Helgen efter PNC tävlingen i Mollösund blev det ett nytt beök på Västkusten, närmare bestämt Malö camping, som för övrigt kan rekommenderas. Turen var dock ingen egentlig fiskeutflykt utan snarare av social karaktär med min bättre hälft och Andreas Åkersten med familj. Lite fiske blev det, ur min aspekt med betoning på lite. Men därom rådde det visst delade meningar... hehe =) Hur som helst, inget jättespännande att rapportera om direkt. En camping gäst rapporterade dock, ganska trovärdigt, att han fångat två marulkar under sin vistelse här, kanske kan bli ett försök vid senare tillfälle.

Helgen därefter lugnar vindarna ner sig ordentligt och vi sticker ut på 10-Gradarn redan fredag kväll. Benny, Henke och jag. Lite efter midnatt börjar vi fisket och Benny får en mindre vitrocka ganska snart, men sen blir det lugnt. Vi ankrar om under morgontimmarna och hamnar ganska bra. Under dagen får Henke en fin långa på 14,6 kg, några skapliga lubbar och undertecknad en långa på fina 18,9 kg som överraskande hugger en bra bit över botten! Även en del fina blåkäxor blir det, största till Henke på 780 gram.

Långa 14,6 kg

Långa 18,9 kg




Vitrocka till Benny




Benny och Per fortsätter sedan till Orust för att försöka på piggvar, medan jag åker hem för ett par dagars jobb, och socialt umgänge på hemmaplan hade visst utlovats också. Redan måndag eftermiddag och kväll lyckas Benny & Per med 5 piggvarar, varar 4 st mella 1050 ocg 1875 - fiskesuget ökar! Onsdag morgon kör jag ner med egen båt till Orust igen, eftersom Benny har dragit upp storbåten till Hunnebostrand igen för att förbereda sig på näst 10-Gradar tur på onsdag kväll eller torsdag morgon, beroende på vindarna. Efter bara 30-40 minuters fiske lyckas jag med en piggvar på fina 2060, helnöjd! Fortsätter med att fiska upp makrill inför djuphavsmetet. På några timmar blir det 40-50 makrillar och en mindre piggvar till, innan jag trailar upp och åker till Hunnebostrand. Vindarna lägger sig sent på kvällen och kl 02.00 kastar vi loss med 10-gradarn som mål. Väl på plats har vi trögt fiske under tidiga morgonen och förmiddagen, men sen börjar vi hitta rätt. En del skaplig sej nappar i mellanvattnet med toppar på 6750, 6300, 6250 och 5,8 kg.


Gråsej 6,25 kg





Gråsej 6,75 kg







I sista ankringen kommer vi perfekt och Benny får ganska omgående en långa på 9,55 kg. Kort därefter får vi resans mest udda men mest uppskattade fisk, en blålånga på 3320! En titt i storfiskregistret ger att det var 6 år sedan (2005) en sådan fångades i Sverige senast och endast 2 st anmälda genom tiderna. Lite flyt måste man väl ha :) Kort därefter får Per någon lubb och jag får en vanlig långa på 18,6 kg som blir turens sista fisk. En del blåkäxor blir det också på denna tur, med toppar på 680 och 690 gram till undertecknad.





Långa 9,55 kg





Blålånga 3320





Långa 18,6 kg

Fler bilder och rapporter från dessa turer finns på teamkinnarpgarmin.blogspot.com.
Nu börjar semestern med midsommar och sedan Italien mm, inget fiske planerat.


Trevlig midsommar allihopa!

18 juni 2011

Gösfiske.

Min kompis Lennart och jag körde ett göspass och han lyckades landa denna fina gösen på 6440g efter lite trassel med ena ankarlinan. Detta var hans näst största gös, jag hade även förmånen att få vara med när han tog sitt PB för några år sedan.





Skickar med lite andra bilder från den senaste veckans gösfiske.





En klassisk gösvirvel! Visst är det häftigt!








Ola i Sjöbodasjön

Ola fiskar i Sjöbodasjön. Har fiskat 2,5 dygn men haft riktigt trögt fiske. 3 landade rudor hittills men "bara" 1670g i topp.
(Bilden är från ett tidigare besök i sjön).


Havsfiske med jobbet

Förra Helgen vigdes en dag åt vrakfiske med turbåten Tuna Clipper. Turen var en kundträff med jobbet. Jag försökte rikta in mig på bleka och lyckades få 6-7st över 2kg, med ett nytt personbästa strax under 3kg i topp. Gött att komma ut på vattnet igen var det iallafall.



14 juni 2011

Gösfiske

Jag har kört några göspass senaste veckan och det har blivit en hel del gösar med en topp på 5760g.



en liten bekännelse...

BLIVANDE TAVLA.

TREVLIG BILD MED KORTARE SKÄRPEDJUP. TACK DAVID!



SÅ STOR, SÅ VACKER...





DRÖMFISK!







En liten bekännelse...

Förra rapporten jag skickade in var så gott som komplett, bortsett från två fångster... Efter första nattens extrema fiske med 9 kontakter och också nio landade kändes det bara som en tidsfråga innan jag också skulle kroka i ett riktigt monster. Det lät inte vänta på sig länge. Efter att de sjukaste kastvindarna lagt sig andra morgonen och en hane på 3300g ligger i håven för fotografering, drar det på nästa spö. tyngden är ofantlig. Fiskenm tar lina ett par ggr och jag börjar ana storfisk. men vad som visar sig framför mig går över mina egna förhoppningar. In glider en lång och fet hona som jag direkt uppskattar till 4,5+. När måttbandet visar smått sjuka 63x54cm vet jag inte vad jag ska tro. Vågen visar framför 4 förväntansfulla ögon 4900g!!! Lyckan är enorm, jag är helt mållös och fiskefrossan kommer. Inte nog med att det är mina drömmars fisk så handlandades hon, då håven redan är upptagen och jag inte vill riskera att de båda storsutarna skadar varandra. Allt gick smärtfritt, emn fatta om jag mist henne pga detta:) Efter två korta fotosessioner med rejält med "bad" emellan får denna gudagåva friheten åter. Måktig syn vill jag lova...

Men storyn är inte slut ännu... platsbyte sker inför 4e kvällen. I samma stund som andra spöet ros tillbaka anländer också själsfrenden och den mycket duktige David Edling. När linan spänns upp mot hangerns vikt drar det iväg på det första utplacerade spöet. "Ni kommer i rättan tid", utbrister jag lite småkaxigt! Fisken ger direkt intrycket av att vara stor och jag vill inte ta några risker. Jag gör något som jag sällan gör - jag ger mig ut i båten för att underlätta drillen, och tron om bättre odds för att utgången ska bli den tänkta. Fisken vi skådar i vattnet är helt enorm och något tvåfärgad. Jag ser direkt att den är i samma size som mitt pers och säger till David; "jag vänder henne, och du skopar upp henne på volley!". Så blir det också och ett jubel utbryter på det sättet som bara e möjligt mellan två fiskebröder. Fisken vägs till 4770g och mäter 63 långa cm. Davids polare Robin, som besöker sjön för första gången, fick ingen mjukstart direkt... Stackarn kommer vara förstörd för resten av livet :)

Studering av foton visar dock att det "tyvärr" rör sig om samma individ som den tidigare jätten. Återfångster är aldrig lika kul som nya, men jag känner inte för att klaga i denna stund!

Se på bilderna och njut! För er som är intresserade av foto kan tilläggas att bidlerna e tagn am Nikon D90. Första fångsten fotad med 16-85mm och andra gången med ett fast 50mm 1.8f. Hon gillade en "högt poppad" cc moore pop up över en bädd av krossade boilies, partiklar, pellets och annat gott. Vid båda tillfällena högg hon på det spöet som jag mäskade mest rikligt vid(1kg+). De stora är störst av en anledning...

Nu drar jag nöjd med våren till Peru för vandring!

Lev och må bakom spöna!

11 juni 2011

Sutarfiske















Då vädret va jätte fint i början på maj och det va ganska lite folk nere i Antorpa beslutade jag mig för att åka ner ett par dagar mitt i veckan. Tappade en fisk första dygnet ett par meter från land, men fick senare revansch på kvällen. Landade en hanfisk på 4260 gram, tyvärr va jag själv och fick nyttja självutlösaren så inte världens bäst bild.

9 juni 2011

Malträ och fiskeporr


Sitter hemma i soffan o bläddrar i lite Ungerska, Slovakiska o Tyska fisketidningar som jag köpt. Inte lätt att förstå allt, men malträet på bilden skall helt klart testas om det kan tänkas att ha någon effekt även på annan fisk än mal:)

6 juni 2011

Jubileum av nåt slag




Igår kväll var det dags för lite fiske igen, inställd på i första hand karp. Efter finfin förmäskning var förväntningarna höga då jag begav jag mig av mot den tilltänkta sjön. Värme o vind kändes hett. Redan efter ca 20 min "droppar" v-spöet och jag krokar. Dock ingen karp, utan in kommer en av de vackraste sutarna jag skådat(och fångat). Smällfet, med röret ute, mäts hon till blott 53cm, men lyckas ändå belysa foxvågens display med fantastiskt fina 3400g! Detta blev min 80:e sutare över 3kg - och vilken jubileumsfisk det blev! Tröst-spegeln på 8150g i morses var inte ens i närheten av en lika glädjande eller en lika uppskattad fångst, trots att den fightade som en demon i det badtempererade vattnet.



CC moore bloodworm dumbells och hampa bestod förmäskningen av. Rikligt av båda! Sen Fiskade jag en likadan(soakade popup-varianten) med en halv krill&salmon dumbell ovanpå. Runtom blev det 16mm bloodwormboilies, då alla dumbells var slut. Detta göttiga ihop med krillpellets i 15mm modell. Det tycktes funka :)




Ut och njut av försommarens möjligheter!




M

5 juni 2011

tripp till antorpa












Hej. pga lite andra prioriteringar och begränsad möjlighet till ledighet så har det inte blivit lika mycket fiskande denna vår. därför såg jag extra mycket fram emot några dagar vid storsutarnas sjö, i det idylliska halländska landskapet.
Sutarna ligger mig extra varmt om hjärtat och sjön har tidigare varit mycket generös mot mig, så jag känner alltid stor press på mig själv varje gång det är dags igen. De två sista säsongerna har bjudit på bra fisken, men saknat topparna - de riktigt stora - dom över 4kg. därför hade jag lovat mig själv och sagt till fiskevänner att "om jag inte får en 4a i år är det slutfiskat i Antorpa för alltid". Hårt, kan tyckas, men också något jag stod fast vid! Alltså upp till bevis...
Det blev totalt 5 nätters fiske i mestadels regn, hård blåst och för årstiden mycket låga temperaturer, men trots detta fick jag igång sjöns invånare bättre än jag vågat hoppats på! När fisket var över kunde jag summera ihop 27 kontakter och av dessa 23 landade med ett snitt på en bit över 3,7kg. Fina toppfiskar och nytt pers med bl a 4290, 4170 och 4010g!
Platsbyten, båt, lite tur m tajmning och en känsla för fisket gjorde jobbet. Kolla in bilderna och ha en fortsatt fin fiskesommar!
// MN

Nu kör vi igen...

4 juni 2011

Gädda....

Summering från Vättern.



Det blev totalt 6 rödingar på dagens fiske. En som höll måttet, fisken på bilden vägde 2kg.

Stalkingfiske




















Försökte stalka karp igår, hittade tre stycken stora fiskar varav den största säkert uppåt 11-12 kilo. Dock fattade ingen av dem tycke för verken maggot eller pellets :( Bara på det igen!

På väg mot nya projekt

Vättern med Jocke Hultberg idag.



3 juni 2011

7:e

3 Kilogram

6:e Rödingen

Som att ta godis av småbarn...