"först ut, sist in" sg-zander.se

22 februari 2010

Andreas Ekfeldt uppe i 30 storfiskarter



Med en sill på 372g tagen i Öresund runt Lucia lyckades Andreas komma med i den exlusiva skaran fiskare som registrerat 30 olika storfiskar hos Sportfiskarna.

Här kan du läsa en intervju som gjorts av Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Håkan Brugård. Andreas Ekfeldt tog exklusiva 30-steget

15 februari 2010

Trevligt ismete




Förra helgen bar det ut på ett ismete med korvgrillning med min sambos kusinbarn. Fisket började trögt med några matabborrar som behagade att ta våra mörtar. Under eftermiddagen fällde det dock på en liten större mört som varit orolig en längre tid. Filip drillade fisken effektivt och upp kom en abborre på 1200gr, långt större än Filip fått tidigare. En liten stund senare högg det på samma spö och Johan som bara fått några strömmingar tidigare greppade spöt och drillade, denna fisk tog lina och var envisare, men till slut låg en gädda på 5,7kg på isen. Det blev en mycket trevlig dag på isen med god korv och storfångster för små fiskare/Erik

4 februari 2010

Gädda 14520g


Det var i slutet på oktober, jag satt hemma framför datorn och fick en impuls att sticka ut och fiska gädda nästa dag. Ringde polaren, och han var på. Så det var bara packa i ordning det mest och så bar det av på morgonen nästa dag. Hann nog inte fiska mer än en kvart innan jag såg min Great Light sjunka. Krokade och det kändes som en skaplig fisk. Den följde med ganska snällt till båten innan den började tjura. Den gjorde fem långa och tunga rusningar innan jag såg fisken för första gången. Sa till polaren att det är nog en 9-10 kilos så vi hetsade inte upp oss allt för mycket. Efter en sjätte rusning så lyckades jag pumpade upp fisken till ytan och i samma sekund som en bröt ytan så sa vi i mun på varandra ”oh shit”, sen låg den i håven. Tanken slog mig att den kunde vara ett nytt pers (mitt förra va på 13,9 kilo) men jag ville inte hoppas på för mycket. Men väl inne på land så visade min Electro Samson 14,52 kilo. Känslan är obeskrivlig, och ni som har upplevt den vet hur det känns.

//Simon

Gädda 12400g


Två veckor senare stack jag ut på en flötmetepass, fick endast två gäddor på hela dagen men toppen dög ju så räckte och blev över.

//Simon

2 februari 2010

Årets fisk i SG Zander 2010

Vinnaren är:
1. Simon Lagärde - Gädda 14520g (34 röster)
2. Andreas Ekfeldt - Sik 3400g (16 röster)
3. Marcus Nyman - Braxen 6220g (4 röster)

Totalt kom det in 75 röster så segern var ganska övertygande.